23. 2. 2012

Práce na hrubé stavbě administrativní budovy Nová Karolina Park jsou ve finále

Administrativní část budovy čítá 24 600 m2 rozložených do 6 nadzemních podlaží. Budova bude také certifikována jako zelená budova dle BREEAM. „Zájemcům poskytujeme k pronájmu kancelářské jednotky s vysokým standardem již od rozlohy 300 m2. Rád bych poukázal na to, že nepreferujeme pouze velké nájemce, nýbrž jsme flexibilní i k požadavkům malých firem. Charakter administrativních ploch jsme tedy schopni přizpůsobit přáním nájemců a nabídnout jim buďto otevřené halové či jednotlivě oddělené kanceláře,“ říká Ing. Tomáš Kadeřábek, projektový manager PASSERINVEST GROUP, a.s. Administrativní část budovy bude přístupná prostřednictvím dvou recepcí, a to nepřetržitě včetně sobot a nedělí. Bezpečnostní služba a přístup přes turnikety s využitím přístupových karet budou tvořit jedny ze základních prvků bezpečnostních opatření.

Administrativní budova Nová Karolina Park nabízí také možnost pronájmu přízemní retailové části, která představuje 2 960 m2. „Prostory retailové části jsou koncipovány tak, že můžeme maloobchodní místa nabídnout k pronajmutí již od 60 m2. V tuto chvíli mohu říci, že se přízemní prostory začínají již úspěšně zaplňovat. Zájem o tyto jednotky je především dán exponovanou polohou našeho objektu vzhledem k celému projektu Nová Karolina,“ komentuje Ing. Tomáš Kadeřábek a volně navazuje: „Při projektování administrativní budovy jsme také kladli důraz na dostatečný počet parkovacích míst. Ty se nacházejí v podzemním podlaží a poskytnou stání pro 280 automobilů.“ Ze strategického hlediska zaujímá celý tento moderní objekt exkluzivní polohu, jelikož se nachází na místě významných dopravních uzlů a bude představovat jakousi vstupní bránu do nově se rozvíjející části města plné kultury, zábavy a odpočinku. Přímo před budovou vznikne tramvajová zastávka (ulice 28. října) a zároveň je tam i stanice autobusu.

Otevření budovy Nová Karolina Park je plánováno na jaro 2013. Budova je navržena architektonickým studiem CMC architects od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma. Generálním dodavatelem je společnost GEMO OLOMOUC.

www.novakarolinapark.cz

Současně s výstavbou projektu Nová Karolina Park probíhá dokončení stavby bytového souboru Rezidence Nová Karolina, která uvítá své první obyvatele v srpnu tohoto roku. Na ploše cca 9 200 m² je situováno celkem 12 domovních sekcí s terasami, balkony a předzahrádkami. Jednotlivé bytové jednotky pak nabízejí dispoziční řešení od 1+kk až po prostorné mezonetové 4+kk s užitnými plochami v rozsahu od 36 až do 119 m². Pro rezidenty Nové Karoliny jsou zajištěna uzavřená krytá garážová stání. V přízemí jednotlivých budov se pak nacházejí komerční prostory zajišťující základní služby jako jsou pekárna, lékárna, restaurace, kavárna, květinářství atd. Projekt Rezidence Nová Karolina je dobrou adresou vhodnou nejen pro rodiny s dětmi či lidmi žijícími singl, ale je to i velmi dobrá investice. V této chvíli zná své majitele přes 34 % bytových jednotek.

www.rezidence-novakarolina.cz

Profil společnosti PASSERINVEST GROUP, a.s.:
PASSERINVEST GROUP je česká developerská společnost, která byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou rezidenčních, administrativních a komerčních budov a komplexů. Od druhé poloviny 90. let je PASSERINVEST GROUP jako investor a developer spojován převážně s BB Centrem v Praze 4 – Michli, které je jedním z největších a nejúspěšnějších developerských projektů v České republice. Jeho realizací se PASSERINVEST GROUP zařadil mezi přední společnosti na českém realitním trhu a získal výrazné mezinárodní povědomí.
Více informací o projektu Nová Karolina Park na: www.novakarolinapark.cz

Profil společnosti Multi Development Czech Republic:
Společnost MULTI Development, součást Multi Corporation, je přední evropskou developerskou společností zabývající se realizací projektů v oblasti nákupních center, administrativních objektů a rozsáhlých polyfunkčních projektů především  ve vnitroměstských oblastech a centrech měst.
Development v pojetí MULTI Development představuje za posledních 25 let dlouhý seznam velmi úspěšných projektů, z nichž mnohé získaly různá prestižní ocenění. MULTI Development je součástí skupiny MSREF – Morgan Stanley Real Estate Funds a v současnosti působí ve 14ti evropských zemích.
Více informací o projektu Nová Karolina na: www.nova-karolina.cz

GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.
Společnost realizuje kompletní výstavbu na klíč v oboru pozemního stavitelství, a to jak novostavby, tak rekonstrukce. Hlavní předmět její činnosti tvoří provádění staveb občanských, průmyslových a bytových, včetně zajištění infrastruktury. Dále se zaměřuje na projektovou a inženýrskou činnost, realitní a v neposlední řadě na vlastní developerské projekty.
Firma byla založena v prosinci 1990. Sídlo společnosti je v Olomouci, metropoli střední Moravy. Její působnost však zahrnuje území celé České republiky a koncem roku 2008 rozšířila svůj předmět činnosti také na Slovensko.
Více informací o bytovém projektu Rezidence Nová Karolina na: www.rezidence-novakarolina.cz

Kontakt:
Hana Gottwaldová
hana.gottwaldova@passerinvest.cz
Tel.: + 420 221 582 111

MULTI Development Czech Republic
Lucie Husníková
lhusnikova@multi-development.com
Tel.: + 420 221 015 911

GEMO OLOMOUC, spol. s r.o.
Kamil Ganzar
ganzar@gemo.cz