13. 6. 2005

PŘIPRAVUJE SE REALIZACE NOVÉ BRUMLOVKY

Moderní sportovní centrum Nová Brumlovka vstupuje v těchto dnech do další fáze. První část přípravných prací, v rámci kterých bylo nutné odstranit starou budovu, je u konce. Nyní vše směřuje k výstavbě nové, která bude zahájena v září tohoto roku. Na stejném místě vznikne do začátku roku 2007 sportovní komplex Nová Brumlovka, a to v souladu s územním plánem, který toto území definuje jako území pro sport. Realizaci Nové Brumlovky připravuje a financuje projektová společnost BB C – Nová Brumlovka, a. s., ve které se jako akcionáři spojily společnosti PASSERINVEST GROUP, a. s., spolu s MULTIPROJEKT GROUP, a. s. Došlo tak k navázání na úspěšnou spolupráci těchto dvou skupin při realizaci počátečního developmentu území v rámci developerského projektu BB Centrum – Jih, jehož součástí bude i Nová Brumlovka. BB C – Nová Brumlovka, a. s., již ukončila náročné výběrové řízení na budoucího profesionálního provozovatele, s nímž nyní připravuje finální koncept Nové Brumlovky. V současné době probíhají výkopové práce (hloubení jámy), jejichž dodavatelem je společnost Metrostav, a.s.. Zahájeno je výběrové řízení na generálního dodavatele stavby. Začátek výstavby je plánován na září 2005.

Výběrové řízení na provozovatele trvalo poměrně dlouhou dobu. Provozování moderního wellness centra je značně specifickou činností. Ve snaze najít co nejlepšího operátora se proto hledalo i v zahraničí. Cizí partner by si ale nejprve musel zmapovat český trh, čímž by stouply finanční i časové náklady. Ve hře se tedy ocitly firmy, které již o České republice přemýšlely, a z českých operátorů společnost Factory Pro, která v tomto oboru podniká od roku 1999. „Řada provozovatelů nabízela dobré koncepty, ale obchodní stránka vycházela hůře,“ říká marketingový ředitel Zbyněk Passer. „Společnost Factory Pro nakonec vyhověla po ekonomické i odborné úrovni nejlépe. Za poslední roky i v průběhu výběrového řízení urazila velký kus cesty a nabrala nové zkušenosti.“

Ze společných diskusí s budoucím provozovatelem a z jeho požadavků nyní vzniká studie a projektová dokumentace. Již nyní se dá předpokládat, že v novém centru nebude chybět velké fitness centrum, sál na spinning, aerobikový sál, víceúčelové sály, squashové kurty, ale také standardní plavecký 25metrový bazén. Jasné je také funkční rozmístění jednotlivých služeb a obchodů v přízemí Nové Brumlovky. Objeví se zde italská restaurace, vegetariánská restaurace se zahrádkou, sportovní bar, trafika, kadeřnictví, kosmetika a obchod se sportovním zbožím. Zájem o zřízení své pobočky zde také projevila Česká pošta. Celková plocha Nové Brumlovky bude zhruba 5.000 metrů čtverečních a náklady na její realizaci – samozřejmě v závislosti na finálním konceptu – se odhadují na 300 milionů českých korun. „Podstatné také je, že tento areál bude přístupný veřejnosti, finanční podmínky jeho užívání budou vycházet z reálné kupní síly místních obyvatel,“ tvrdí Zbyněk Passer. „Řada wellness konceptů je založena na striktních požadavcích členství, kdy se po zaplacení ročního příspěvku stane uživatel členem a následně navštěvuje zařízení. Češi na tento způsob zatím nejsou zvyklí. Jak vyplynulo i z našeho průzkumu, preferují zcela volné členství, tedy okamžitou platbu za konkrétní službu či cvičení. Factory Pro vyšla vstříc i v této oblasti – a i to spolurozhodlo o jejím vítězství v tendru.“

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne

Kristýna Samková

Head of PR and Marketing department

Kamila Žitňáková

Crest Communications a.s.

PASSERINVEST GROUP, a. s.

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti.
Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (BB Centrum) v Praze 4, která je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a také zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.