28. 7. 2016

Nová Karolina Park má další nové nájemce

Nová Karolina Park v Ostravě pronajala v letošním roce dalších 923 m2 kancelářských a 185 m2 retailových ploch. Mezi nové nájemce přivítala klinické centrum biologické léčby – společnost CCBR, dále DIRECT pojišťovnu a raw a veganskou restauraci LovingRaw Restaurant – Café.

Nová Karolina Park, architektonicky jedinečná administrativní budova, nabízí kromě kancelářských prostor také obchodní prostory v atraktivní lokalitě nově urbanizovaného území Ostravy. Společnosti Direct, CCBR a restaurace LovingRaw Restaurant, hledaly v Ostravě místo, které je frekventované, zajímavé a zároveň snadno dostupné. Všechny tyto požadavky pro ně splňovala Nová Karolina Park.

DIRECT pojišťovna si pronajala 85 m2 ve vnitrobloku budovy Nová Karolina Park a zřídila zde svou pobočku, která je svým pojetím v současnosti nejmodernějším místem pro setkání s klienty.
Ti stávající i potenciální si zde mohou vybrat neživotní pojištění či pojištění pro firmy, ale také vyřídit veškerou agendu kolem pojištění. „V Ostravě jsme hledali atraktivní místo nejen polohou, ale také zázemím. Z prvních ohlasů můžeme říct, že jsou naši klienti z moderního
a jednoduchého prostředí nadšení
,“ komentuje výběr sídla Michal Řezníček, obchodní ředitel Directu.

Společnost CCBR, klinické centrum biologické léčby, otevře v srpnu letošního roku v Nová Karolina Park svou první kliniku v Ostravě. V severní části budovy na 923 m2 zřídí CCBR svou kliniku pro příjem nových pacientů a navazující kontrolní návštěvy stávajících pacientů. Klinické centrum biologické léčby se specializuje na léčbu pomocí látek, které jsou produktem živého organismu. Léčba cíleně působí pouze na molekuly nebo pochody, které jsou jen v „nemocných” buňkách a ve zdravých buňkách se buď nevyskytují, nebo jen v malé míře. Zdravé buňky nejsou léčbou zasaženy, či jen minimálně. Ordinační hodiny budou od pondělí do pátku od 7:00 do 15:30 hod. „Klinika v Nová Karolina Park bude jedinou svého druhu na severní Moravě. Další centra CCBR jsou pouze v Brně, Pardubicích a Praze. Naší hlavní motivací umístit CCBR kliniku právě do Nové Karoliny Park byla její jedinečná poloha a také luxusní prostory, které budova pro naši práci a naše budoucí klienty nabízí,“ říká Milan Eliáš, Managing Director of CRC.

LovingRaw Restaurant – Café se specializuje na bezlepková raw a veganská jídla. V každodenní nabídce restaurace nechybí snídaně, obědové menu, dezerty, fresh nápoje, smoothie a různé druhy káv připravované klasickým, ale i alternativním způsobem. Otevírací doba je od pondělí do čtvrtka od 8:00 do 17:00 hod a v pátek od 8:00 do 16:00 hod. „Prostory Nové Karoliny Park jsme si zvolili pro jeho moderní, velice příjemné a čisté prostředí s možností venkovního posezení. Důležitá pro nás byla rovněž dostupnost a frekvence pohybu lidí, blízkost prestižních firem, jejichž zaměstnancům chceme nabídnout chutné, zdravé a kvalitní jídlo. Pro zájemce o raw stravování připravujeme i kurzy, na kterých se seznámí s filozofií a zásadami přípravy raw pokrmů,“ uvádí Andrea Cvičková, spolumajitelka restaurace LovingRaw Restaurant – Café.

DIRECT pojišťovna, se specializuje na neživotní pojištění, které nabízí jak lidem, tak firmám. Nabízí pojištění bez háčků, poznámek pod čarou a skrytých triků. V nabídce naleznete pojištění pro lidi, které pokrývá jejich nejčastější potřeby pojistné ochrany. Dále nabízí pojištění aut a dalších dopravních prostředků, majetku, odpovědnosti, cest do zahraničí nebo úrazů. U pojištění pro firmy se soustředí na splnění těch nejčastějších požadavků podnikatelů. Pojištění připravuje na základě jejich specifických potřeb – například podle typu oboru, ve kterém působí. Více informací najdete na www.direct.cz

CCBR centrum patří do sítě CCBR klinik rozmístěných po celém světě. Centrála těchto klinik je v Dánsku a Švýcarsku. Jednotlivé kliniky se nacházejí v Polsku, USA, Peru, Argentině i Číně. Zakladatelem pracovišť CCBR Czech Republic je MUDr. Tomáš Hála, který otevřel první kliniku před více než 10 lety v Pardubicích pro léčbu osteoporózy. V současné době jsou otevřeny kliniky také v Praze a Brně. Veškeré dostupné informace naleznete na www.bio-lecba.cz.

LovingRaw Restaurant – Café v Ostravě otevřela svou první pobočku v České republice. Její majitelé dříve získávali zkušenosti s moderní raw a veganskou kuchyni v Austrálii. Raw strava je z větší části tepelně nezpracovaná (tepelně se zpracovává do max. 42 °C), kdy jsou zachovány všechny pro tělo důležité vitamíny, minerály a enzymy. Restaurace se nachází v přízemí jižní budovy Nová Karolina Park, směrem do vnitrobloku, na 80 m2. Více informací naleznete na www.lovingraw.cz

PROJEKTU NOVÁ KAROLINA PARK

Administrativní objekt Nová Karolina Park je citlivě umístěn v nově urbanizovaném území Ostravy v blízkosti Masarykova náměstí a tvoří pomyslnou vstupní bránu směrem od historického jádra města. Developerem projektu je joint venture společností PASSERINVEST GROUP a GEMO OLOMOUC. Architektonický návrh projektu vzešel z dílny CMC architects od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma. Celý projekt se rozkládá na 32 hektarech plochy v šesti nadzemních podlažích a nabízí téměř 24 724 m2 prvotřídních kancelářských ploch. Ty jsou v přízemí doplněny o 3 824 m2 ploch vhodných pro obchody, služby i gastronomii.  V podzemním podlaží se nachází 279 parkovacích míst určených pro uživatele budovy. Nová Karolina Park je certifikována jako zelená budova dle BREEAM (BRE Environmental Assessment Method). Britský certifikát BREEAM patří k prestižním metodikám certifikace zelených budov v Evropě.

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne:

Kristýna Samková, Head of Marketing and PR

PASSERINVEST GROUP, a.s.

Tel.: (+420) 221 582 111, fax: (+420) 222 515 521

Mobil: (+420) 602 186 708

E-mail: Kristyna.Samkova@passerinvest.cz

www.passerinvest.cz, www.bbcentrum.cz

 

Marcela Štefcová

Crest Communications a.s.

Tel.: (+420) 222 927 125

Mobil: (+420) 731 613 669

E-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

www.crestcom.cz

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne

Kristýna Samková

Head of PR and Marketing department

Kamila Žitňáková

Crest Communications a.s.

PASSERINVEST GROUP, a. s.

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti.
Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (BB Centrum) v Praze 4, která je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a také zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.