19. 9. 2005

ČEZ ROSTE V BB CENTRU, PRONAJME SI BUDOVU „E“

Skupina ČEZ, jedna z nejvýznamnějších společností sídlících v pražském BB Centru, si pronajme budovu „E“ v těsném sousedství svého stávajícího sídla v ulici Duhová. ČEZ má zároveň uzavřené nájemní smlouvy ve dvou dalších budovách BB Centra (Alpha, Beta). Developer BB Centra, PASSERINVEST GROUP, sdělil, že výše nájemného pro ČEZ je nižší než průměrná, neboť reflektuje velikost kontraktu (pronájem celé budovy), rozsah ploch, které již ČEZ v BB Centru obývá, a dlouhodobost pronájmu. "V souvislosti s integrací v rámci Skupiny ČEZ chceme centralizovat pražské pracovníky z několika budov do jedné lokality, abychom zvýšili pružnost každodenního pracovního styku," řekl k tomu Ladislav Kříž, mluvčí Skupiny ČEZ.

Budova „E“ se začala stavět v červenci letošního roku a do provozu by měla být uvedena do konce roku 2006. Budova, umístěná mezi ulicemi Baarovou, Vyskočilovou a Michelskou, je v těsné blízkosti nájezdové rampy na magistrálu (ulice 5. května) směrem do centra Prahy. Akustická opatření proto výrazně ovlivnila architektonické řešení – jihozápadní fasáda je řešena takovým způsobem, aby minimalizovala odraz hluku z dopravy, který by ovlivnil životní prostředí bytových domů na druhé straně ulice 5. května.
Budova o sedmi nadzemních a 4 podzemních podlažích nabídne téměř 14.600 m2 užitných ploch především pro kanceláře, ale také gastronomický provoz. Budova je kapacitně připravena v administrativní části pro více než 1000 osob, v podzemním parkingu je místo pro více než 300 automobilů.
Objekt E je projektován obdobně jako ostatní budovy v BB Centru ve standardu soudobé vyspělé administrativní budovy s příslušnou kvalitou osvětlení, vlhčeného větrání a chlazením vnitřního prostředí. Půdorysně trojúhelníkové kryté atrium bude sloužit ke spojení jednotlivých pater panoramatickými výtahy a zároveň umožní pronikání denního světla do kanceláří orientovaných do atria. Vnitřní uspořádání jednotlivých pater bude odrážet konkrétní potřeby uživatelů. Oblíbeným místem se jistě stane – podobně jako u budov Alpha a Beta – střešní zahrada s relaxační terasou.

Další informace:
Iva Mašková
Crest Communications
Account Manager
iva.maskova@crestcom.cz 
tel: 234 648 660
mobil: 731 613 623 

Zbyněk Passer 
Passerinvest Group
Marketing Manager
zbynek.passer@passerinvest.cz 
tel.: 221 582 111
mobil: 724 607 247

Ladislav Kříž 
ČEZ, a.s. 
vedoucí tiskového oddělení 
ladislav.kriz@cez.cz  
tel.: 271 132 383 
mobil: 602 227 458

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne

Kristýna Samková

Head of PR and Marketing department

Kamila Žitňáková

Crest Communications a.s.

PASSERINVEST GROUP, a. s.

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti.
Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (BB Centrum) v Praze 4, která je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a také zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.