7. 5. 2014

Do budovy Nová Karolina Park v Ostravě se stěhuje další nájemce – finanční společnost AXA Assistance

Nová Karolina Park, architektonicky výjimečná moderní budova tvořící pomyslnou vstupní bránu do nově urbanizovaného území Nová Karolina v centru Ostravy, přivítá v květnu dalšího nového nájemce! Stane se jím společnost AXA Assistance, člen světové finanční skupiny AXA.

Společnost AXA Assistance, působící na českém trhu již d roku 1998, je předním poskytovatelem služeb pro jednotlivce i firmy v oblasti cestovního pojištění, právní ochrany a poradenství, asistenčních služeb pro vozidla, domácnosti, zdravotní asistence a moderních produktů na míru, zejména z oblasti lifestyle a concierge služeb pro VIP klienty.

„Při výběru vhodného sídla pro naši ostravskou pobočku jsme chtěli upřednostnit projekt nejen dobře umístěný a architektonicky zajímavý, ale zejména respektující životní prostředí – jak moderní technologií zaručující nízkou energetickou náročnost, tak také ohleduplností ke svému okolí. Při výběru jsme mysleli na své zaměstnance – chceme vytvořit takové pracovní prostředí, ve kterém se budou dobře cítit. Nová Karolina Park všechny tyto naše představy splňuje, a proto jsme sídlo naší společnosti rozhodli umístit právě sem.“, vysvětluje Petr Hošek, provozní ředitel AXA Assistance pro ČR, Slovensko a Polsko.

AXA Assistance v projektu Nová Karolina Park obsadí dva tisíce metrů čtverečních administrativních ploch. Do svých nových kanceláří se zaměstnanci společnosti budou stěhovat ve dvou fázích – první stěhování proběhne již v květnu a druhé bude následovat v srpnu. AXA Assistance plánuje svůj růst i z hlediska lidských zdrojů, díky čemuž vytvoří v regionu nové pracovní příležitosti.

Developerem  projektu Nová Karolina Park je joint venture společností PASSERINVEST GROUP, GEMO OLOMOUC a Multi Development Czech Republic. Budova o šesti nadzemních podlažích je nedílnou součástí a zároveň pomyslnou vstupní branou do Nové Karoliny – moderního multifunkčního areálu situovaného do samotného srdce Ostravy. Celý areál se rozkládá na 32 hektarech a kromě již zmíněných prvotřídních kanceláří nabízí i prostory pro gastronomii, obchodní a zábavní centrum a nové byty.  Administrativní projekt Nová Karolina Park byl dokončen na počátku roku 2013 a je obsazen z téměř 40 procent. Budova se pyšní nájemci takových zvučných jmen jako jsou Česká spořitelna, UniCredit Bank, UniCredit Leasing, ABB ČR či NESS.

Administrativní objekt Nová Karolina Park nabízí bezmála 24 600 m2 prvotřídních kancelářských ploch. Ty jsou v přízemí doplněny o 3 700 m2 ploch vhodných pro obchody, služby i gastronomii.  V podzemním podlaží se nachází 279 parkovacích míst určených pro uživatele budovy.

Nová Karolina Park je certifikována dle britské prestižní metodiky certifikace zelených budov BREEAM. Architektonický návrh projektu vzešel z dílny CMC architects od autorů Víta Másla a Davida R. Chisholma. Generálním dodavatelem stavby je společnost GEMO OLOMOUC.

Mgr. Vendula Malochová, Marketing manager

Tel.: (+420) 221 582 111, fax: (+420) 222 515 521

Mobil: (+420) 605 318 974

E-mail: Vendula.Malochova@passerinvest.cz