28. 1. 2016

Budova ALPHA v pražském BB Centru přivítala nové nájemce – společnosti XEROX CZECH REPUBLIC a GORENJE

Přední česká developerská a investiční společnost PASSERINVEST GROUP postupně pokračuje v revitalizaci budovy ALPHA a zároveň přivítala dva nové nájemce. Do moderní administrativní budovy v BB Centru na Praze 4 se nastěhovala technologická společnost XEROX CZECH REPUBLIC s.r.o., která si pronajala celkem 1 028 m2 kancelářských ploch. Dalších 561 m2 využije výrobce domácích spotřebičů – společnost GORENJE spol. s r.o. Obě společnosti se do nových prostor přestěhovaly v průběhu ledna a díky tomu jsou kancelářské prostory v budově ALPHA téměř ze 70 % pronajaté.

Budova ALPHA o 4 podzemních a 8 nadzemních podlažích z dílny architektonického studia Aulík Fišer architekti byla dokončena v roce 2003 a generálním dodavatelem byla společnost Hochtief. Budova disponuje celkem 230 parkovacími stáními v podzemních garážích, které prošly náročnou rekonstrukcí. „Cílem úprav, které jsme v budově ALPHA učinili, bylo zachovat vysoko nastavený standard našich kancelářských budov tak, aby stále nabízely prostory té nejvyšší kvality a odpovídaly požadavkům nových i stávajících nájemců,“ doplňuje k revitalizaci Štěpán Smrčka, Head of Sales Department, PASSERINVEST GROUP.

Z celkových 12 300 m2 kancelářských ploch je v současnosti pronajato 8 100 m2. Kromě společností XEROX a GORENJE, které se do budovy přestěhovaly k 25. lednu 2016, patří mezi další významné nájemce například firmy Huawei, DKV nebo ČEZ.

„BB Centrum pro nás bylo díky své lokalitě i nabízeným prostorám, které plně vyhovují našim potřebám, skvělou volbou.“ komentuje důvody stěhování generální ředitelka společnosti XEROX pro Českou a Slovenskou republiku Veronika Brázdilová a dodává: „Budova zároveň nabízí příjemné společné prostory včetně střešní terasy.“ K přesunu společnosti GORENJE uvádí Stanko Romih, managing director společnosti: „Budova ALPHA nás oslovila vynikající dopravní dostupností a atraktivní architekturou. Novou adresu vnímáme jako svěží vítr do plachet, krok správným směrem. Věříme, že se nám v BB Centru, se všemi benefity, které nabízí, bude líbit.“

Kristýna SamkováHead of PR and Marketing
Tel.: (+420) 221 582 111, fax: (+420) 222 515 521