26. 4. 2007

BUDOVA BRUMLOVKA OČIMA ARCHITEKTA

Objekt Brumlovka je třípodlažní budova se základním funkčním využitím pro sport a doplňkovými funkcemi v návaznosti na tuto funkci hlavní. Nachází se na ulici Vyskočilova, mezi budovami Alpha a Beta. V suterénu objektu jsou třípodlažní garáže pro návštěvníky centra. Dále jsou k dispozici parkovací stání na povrchu při ulici Vyskočilova. Podzemní parkoviště je bezbariérově propojeno dvěma výtahy s prvním a druhým podlažím. V prvním podzemním podlaží je umístěna veřejná myčka aut. Jednotlivá podlaží objektu jsou propojena kromě schodišť výtahem umožňujícím přepravu zdravotně postižených osob. Jednotný informační systém objektu umožňuje snadnou orientaci a pohyb osob.

Obchodní pasáž v přízemí objektu, která plní komunikační a relaxační funkci, má druhý vstup z prostoru mezi Brumlovkou a objektem Alpha. Její hlavní funkcí je vytvoření příjemného krytého prostoru mezi nájemními celky obchodních jednotek, které tvoří hlavní občanskou vybavenost BB Centra. V přízemí byl stejně jako v celé budově kladen důraz na použité přírodní materiály – přírodní kamenná dlažba z kvarcitu, kovový perforovaný podhled s integrovanými barevnými světelnými nikami, velkoplošné prosklené výlohy obchodních jednotek, moderní barevné stěrky na stěnách apod. Přízemí je propojeno eskalátory s druhým podlažím, kde se nachází vlastní recepce sportovního centra a napojení na budoucí pěší lávku, která umožní snadné a bezpečné překonání rušné Vyskočilovy ulice.

Podstatná část druhého podlaží a celé třetí podlaží je určeno pro wellness a fitness klub Balance Club Brumlovka. Ve druhém patře se nachází i dětský koutek, jenž je díky oknu a proskleným dveřím opticky propojen s veřejným prostorem. V prostoru recepce klubu, která se nachází ve druhém podlaží, převažují přírodní materiály – dřevěné obklady stěn v kombinaci s barevnými stěnami v korporátních barvách, recepční pult z dřevěných lamel, dlažba z přírodního kamene. Zde je možnost využít nabídky uložení cenností do trezorů s čipovými zámky integrovaných do dřevěného obkladu stěn.

Vzdušné šatny a sprchy jsou prostorem s vysokou frekvencí návštěvníků sportovního centra, z tohoto důvodu je na provedení veškerých povrchů kladen požadavek na vysokou odolnost a zátěž. Šatny jsou vybavené velkoplošnými zrcadly, odkládací poličkou a nástěnnými fénovými hubicemi. Prostor šaten je doplněn velkoformátovými zrcadly, dřevěnými obklady, informačními tabulemi.

Dvěma oddělenými vstupy se ze šaten dostaneme do posilovny nebo do mokré zóny k bazénu. Prostorná fitness hala je částečně dvoupatrová s vloženou galerií. Barevné řešení stěn napomáhá orientaci v prostoru, po celé délce haly je položen zátěžový koberec. Horizontální pásové okno přináší dostatek denního světla. Ve fitness zóně se nachází sportbar sloužící k občerstvení a relaxaci návštěvníků.

Pětadvacetimetrový sportovní bazén, který je přístupný ze šaten po širokém schodišti prosvětleném denním světlem, je rozdělen na část pro kondiční plavání v drahách a část rekreační s tzv. atrakcemi (masážní trysky a sprchy, vířivka, osvětlení bazénové vany). Podél fasády je umístěna lavička z lamel z tropického dřeva, okolo bazénu jsou rozmístěna relaxační lehátka. Prostor bazénu je osvětlen denním světlem přes prosklenou severní fasádu a ze středu dispozice přes malé venkovní atrium. Směrem od bazénu či přes fitness se návštěvník klubu dostane ke dvěma kabinkám se solárii.

Na rozhraní prostoru bazénu a relaxační zóny se nachází další bar pro občerstvení a relaxaci návštěvníků, který obsluhuje obě tato místa. Nachází se zde lehátka, jejichž prostor je vyznačen dřevěnou palubovou podlahou, dále pak dvě saunové kabinky, kruhová pára s hvězdným nebem, kruhová aroma lázeň s vonnými bylinami, kneippova lázeň s masážními oblázky, klasické sprchy, saunové kruhové sprchy apod. Součástí je i relaxační zóna s vlastním vstupem, která je vyhrazena pouze pro ženy.

Sály na aerobic a spinning ve třetím podlaží s dřevěnými podlahami a pásovými horizontálními okny poskytují dostatek prostoru pro aerobní cvičení. Velký sál obsahuje i vyvýšené pódium pro cvičitele.

Část střechy budovy je pochozí – je zde japonská sauna s přístřeškem a sluneční terasa s dřevěnými palubami na opalování. Terasa je přístupná po schodišti z třetího nadzemního podlaží přes malé venkovní atrium, které vnáší denní světlo do středu dispozice. Prostředí je dotvořeno zelení a ve večerních hodinách intimním osvětlením. Z nejvyššího přístupného místa na terase je výhled na město.

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne

Kristýna Samková

Head of PR and Marketing department

Kamila Žitňáková

Crest Communications a.s.

PASSERINVEST GROUP, a. s.

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti.
Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (BB Centrum) v Praze 4, která je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a také zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.