30. 6. 2010

Baarův park – nová zeleň v BB Centrum

Baarův park, který je dlouhou dobu plánovanou a avizovanou součástí BB Centra na Praze 4, se otevře návštěvníkům již 7. července! Výstavba tohoto parku, jenž vznikl východně od budovy FILADELFIE, byla zahájena developerskou společností PASSERINVEST GROUP, a. s. na jaře tohoto roku.
Park, který dodá areálu BB Centra další nový rozměr, bude velkým přínosem nejen pro ty, kteří zde pracují, ale také pro lidi z blízkého okolí Prahy 4. Nejedná se totiž jen o „zelený“ prvek, který je dnes již předpokládanou součástí moderních areálů, jakým BB Centrum bezesporu je – Baarův park na téměř jednom hektaru přinese i celou řadu aktivních prvků pro zpestření volného času a rozsáhlou relaxační zónu s lavičkami a příjemným posezením v zeleni.
„Zeleň je dnes již běžnou součástí moderních multifunkčních projektů, jímž BB Centrum nepochybně je. Park je volnočasovým projektem v širším slova smyslu – pří výběru aktivních prvků, které uspokojí návštěvníky všech věkových kategorií, byla věnována pozornost nejen jejich bezpečnosti, ale i originalitě a jejich celkovému vzhledu. Ty tak přesně zapadnou do moderně designovaného areálu a jistě na místo přilákají další skupiny návštěvníků z blízkého i vzdálenějšího okolí,“ říká Radim Passer, předseda představenstva společnosti PASSERINVEST GROUP, a. s.
V Baarově parku si po jeho otevření budete moci zahrát pétanque na dráze uvnitř pěší zóny, zhoupnout se na rotující houpačce nebo si s kamarády nasimulovat jednoduchou konferenci díky pod zemí propojeným trubkám, jež povedou zvuk až na vzdálenost 50 metrů.
Park bude pro veřejnost zpřístupněn v červenci, investiční náklady na jeho výstavbu dosáhly výše 32 mil. Kč. Při vzniku Baarova parku bylo vysazeno přes 180 různých stromů, přes 800 keřů a nad 160 trvalek.
Baarův park se začal budovat na jaře spolu s dokončovacími pracemi na budově FILADELFIE. V současné době probíhají jednání s potencionálními nájemci kancelářských prostor. Obchodní pasáž v přízemí této budovy, která ještě více rozšíří nabídku obchodů a služeb v této lokalitě BB Centra, bude pro veřejnost otevřena během září tohoto roku. Najdete zde například market Albert, dm drogerii, čistírnu a prádelnu Netindrustry, rychlé občerstvení EXPRESS SENDWICH, šperky Jitka Kudláčková, kuchyňské studio Čáp, italskou pánskou módu TOMBOLINI, čínskou restauraci Mango, kavárnu a další obchody.
V blízkosti Baarova parku začne rovněž v červenci výstavba dalšího projektu společnosti PASSERINVEST GROUP, a. s. – Rezidenčního parku Baarova. Dokončení tohoto projektu s mottem „Styl, komfort a bezpečí“ je plánováno na zimu příštího roku.

Více informací a fotografie v tiskové kvalitě Vám poskytne

Kristýna Samková

Head of PR and Marketing department

Kamila Žitňáková

Crest Communications a.s.

PASSERINVEST GROUP, a. s.

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti.
Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (BB Centrum) v Praze 4, která je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a také zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.